Aangepaste Kleding

Aangepaste kleding van hoogwaardige kwaliteit.

Aangepaste kleding

Aangepaste kleding is speciale kleding voor mensen met een beperking of zorgbehoevende mensen met als uitgangspunt de drager zo zorgvrij mogelijk te kleden. Daarbij denkt men al snel aan kleding voor 80 plussers en senioren, maar er is ook aangepaste kleding voor kinderen, jongeren of volwassenen. ZorgMode ontwerpt en produceert aangepaste kleding voor mensen met een beperking. De naam ZorgMode verklapt het al: mooie, comfortabele kleding van hoogwaardige kwaliteit, waar de drager zich beter in voelt. Aangepaste kleding verbetert daarnaast de zelfredzaamheid van de drager en laat de eigenwaarde groeien.

Aangepaste kleding is er dus voor iedereen, bijvoorbeeld:
– Aangepaste kleding voor ouderen;
– Aangepaste kleding voor mensen met dementie;
– Aangepaste kleding voor mensen met Alzheimer;
– Aangepaste kleding voor rolstoel gebruikers;
– Aangepaste kleding voor gehandicapten. 

Waarom aangepaste kleding?

Aangepaste kleding biedt uitkomst voor het aan- en uitkleden van een passieve bewoner. Het aan- en uitkleden verloopt meestal moeizaam. Dit kan veroorzaakt worden door bewegingsbeperkingen, pijn, psychische weerstand of te strakke kleding en niet rekbare kleding. De volgende problemen kunnen optreden bij het niet dragen van aangepaste kleding:
– Het omhoog schuiven van kleding;
– Het uittrekken van kleding op ongepaste tijden / het onbedoeld uittrekken van kleding;
– Het plukken aan incontinentie materiaal (luiers voor volwassenen).

Naast de ontzorging van de drager wordt het verzorgend personeel zoveel mogelijk ontlast en waar mogelijk het aantal, tillende, handelingen beperkt. Zodat ook deze professionals zoveel mogelijk zorgvrij hun beroep kunnen uit oefenen.

Aangepaste kleding biedt uitkomst

Zowel de bewoner als de zorgverlener worden met deze problemen geconfronteerd. Wil je bijvoorbeeld contracturen voorkomen? Bij problemen zoals contracturen en bewegingsbeperkingen kan specifieke aangepaste kleding uitkomst bieden. Aangepaste kleding bij ZorgMode ziet er op het eerste gezicht uit als gewone kleding, maar is zo samengesteld en voorzien van speciale sluitingen, dat het aan- en uitkleden is vergemakkelijkt. Aangepaste kleding biedt ook de mogelijkheid dat mensen zich langer zelfstandig kunnen blijven aan- en uitkleden. Hierdoor worden zij minder afhankelijk en dat zal de eigenwaarde en de zelfverzekerdheid laten groeien.

Doel aangepaste kleding
Aangepaste kleding heeft als doel om de cliënt en verzorgend personeel zo veel mogelijk te ontzorgen en de handelingen die bij het aan- en uitkleden komen kijken zo makkelijk mogelijk te maken. Door de speciale samenstelling en sluitingen wordt bijvoorbeeld het tillen van een bewoner zoveel mogelijk beperkt.

Aangepaste kleding en zorg
Aangepaste kleding aanschaffen wordt vaak geadviseerd door zorginstellingen of verpleeghuizen. 

Aangepaste kleding voor dames en heren

ZorgMode biedt aangepaste kleding voor zowel dames als heren. Bij ons kun je terecht voor aangepaste overhemden, blouses, polo’s en pantalons. Dankzij de moderne kleding design zijn de kledingstukken niet te onderscheiden van normale kledingstukken. Door middel van een rits of knopen aan de zijkant of achterkant zijn de kledingstukken makkelijk aan en uit te trekken.

Aangepaste kleding kopen

Waar kun je aangepaste kleding kopen? ZorgMode is één van de (online) aanbieders van aangepaste kleding. Wij hebben een webshop waar je gemakkelijk en veilig aangepaste kleding kunt bestellen. Wij hebben een ruim assortiment aangepaste kleding (PDL). Kijk hier op onze webshop. Wij hebben in de webshop een omschrijving staan bij al onze producten. Mocht je toch nog vragen hebben of kom je er niet uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar!