Gedrags Problemen

Alzheimer | Dementie | Syndroom van Down | Psychische aandoeningen

Hoe biedt aangepaste kleding uitkomst voor mensen met gedragsproblemen?​

Alzheimer, dementie, syndroom van Down of psychische aandoeningen zijn voorbeelden die kunnen leiden tot gedragsproblemen. Sommige mensen vertonen probleemgedrag (onbegrepen gedrag) dat leidt tot uitkleden, scheuren, plukken, smeren of zichzelf verwonden. Met aangepaste kleding, zoals bijvoorbeeld een hansop, plukpak of anti-scheurpak kan dit worden voorkomen.

Aangepaste kleding dementie

Wat is dementie?
Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Er bestaan nog geen geneesmiddelen voor de ziekte van Alzheimer en de andere vormen van dementie. Wel zijn er medicijnen die de ziekte kunnen vertragen.

Waarom biedt aangepaste kleding uitkomst voor Alzheimer?
Alzheimer kan ervoor zorgen dat er ongewenst obsessief gedrag wordt vertoond. Je kunt hierbij denken aan plukgedrag, scheurgedrag, smeergedrag en het telkens weer uitkleden. Om dit gedrag te voorkomen is aangepaste kleding / PDL kleding in het leven geroepen. Aangepaste kleding zorgt ervoor dat de drager niet de kans krijgt om te scheuren, plukken en smeren. Met name body’s, hansops en scheurpakken kunnen een verrijking zijn. 

Aangepaste kleding syndroom van Down

Wat is syndroom van Down?
Het downsyndroom is een aandoening waarmee je wordt geboren. Mensen met downsyndroom hebben een lichte tot ernstige verstandelijke handicap. Ze hebben ook vaak lichamelijke problemen. Bij de één is het ernstiger dan bij de ander.

Waarom biedt aangepaste kleding uitkomst voor het downsyndroom?
Het downsyndroom kan ervoor zorgen dat er ongewenst obsessief gedrag wordt vertoond. Je kunt hierbij denken aan plukgedrag, scheurgedrag en smeergedrag. Om dit gedrag te voorkomen is aangepaste kleding / PDL kleding in het leven geroepen. Aangepaste kleding zorgt ervoor dat de drager niet de kans krijgt om te scheuren, plukken en smeren. Met name body’s, hansops en scheurpakken kunnen een verrijking zijn. 

Aangepaste kleding psychiatrie

Wat is psychische aandoening?
Men heeft een psychische aandoening als de klachten lang duren en het daarnaast iemand beperkt in het dagelijks leven. Binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) bevinden zich mensen met verschillende psychische aandoeningen. Deze aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat mensen hun gedrag niet in de hand hebben.

Waarom biedt aangepaste kleding uitkomst voor de psychiatrie?
Een psychische aandoening kan ervoor zorgen dat er ongewenst obsessief gedrag wordt vertoond. Je kunt hierbij denken aan plukgedrag, scheurgedrag en smeergedrag en het telkens weer uitkleden. Scheurgedrag komt vaak voor in de psychiatrie, het gevangeniswezen en in de ouderenzorg. Om dit gedrag te voorkomen is aangepaste kleding / PDL kleding in het leven geroepen. Aangepaste kleding zorgt ervoor dat de drager niet de kans krijgt om te scheuren, plukken en smeren. Met name body’s, hansops en scheurpakken kunnen een verrijking zijn.

Hansop, plukpak, body, anti-scheurpak of andere aangepaste kleding kopen?

Waar kun je aangepaste kleding en PDL kleding kopen? ZorgMode is één van de (online) aanbieders van aangepaste kleding. Wij hebben een webshop waar je gemakkelijk en veilig aangepaste kleding kunt bestellen. Wij hebben een ruim assortiment aangepaste kleding (PDL). Kijk hier op onze webshop. Wij hebben in de webshop een omschrijving staan bij al onze producten. Mocht je toch nog vragen hebben of kom je er niet uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar!