Hansop Plukpak

Hansop volwassen en kinderen | Plukpakken | Smeerpakken.

Hansop

Een hansop is een kledingstuk dat uit één geheel bestaat met een ritssluiting op de achterkant. Een hansop wordt ook wel een hansopje, plukpak of smeerpak genoemd. Hansops zijn onder andere bedoeld voor dames en heren die ‘s nachts onbedoeld hun kleding of incontinentiemateriaal uittrekken. Bij het vertonen van smeergedrag of plukgedrag biedt een hansop uitkomst. Dankzij het eendelige kledingstuk, kunnen zij niet prutsen aan hun ondergoed of aan het incontinentiemateriaal.

Er zijn verschillende modellen, maten en designs voor mannen en vrouwen. De hansops beschikken over extra ruimte voor eventueel incontinentiemateriaal. De hansop is daarom een ideale vervanger voor nachtkleding en is prettiger voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. ZorgMode biedt mooie, comfortabele hansops aan van hoogwaardige kwaliteit.

Waarom een hansop? Wat zijn de voordelen van een hansop?

De volgende problemen kunnen optreden bij het niet dragen van aangepaste kleding:
– Hansop is de uitkomst voor de rusteloze slaper.
– Hansops zijn ook uitermate geschikt voor personen die zich te pas en te onpas uitkleden.
– Een hansop belet de drager om niet te plukken aan incontinentie materiaal (luiers voor volwassenen).
– Hansoppen maken het mogelijk om eenvoudig de incontinentiemateriaal te wisselen.

Voordelen zorgverlener 
Naast de ontzorging van de drager wordt het verzorgend personeel zoveel mogelijk ontlast en waar mogelijk het aantal, tillende, handelingen beperkt. Zodat ook deze professionals zoveel mogelijk zorgvrij hun beroep kunnen uit oefenen. Dankzij de rits op de achterkant is het voor de zorgverlener makkelijker om kleding uit te trekken en incontinentiemateriaal te wisselen.

Voor wie is een hansop?

Een hansop is voor verschillende mensen geschikt. Zo is er een hansop voor volwassenen, kinderen, dames en heren. Een hansop is voor bijvoorbeeld de volgende mensen:
– Hansop dementie | geschikt voor dementerende mensen.
– Hansop Alzheimer | geschikt voor mensen met Alzheimer.
– Hansop is geschikt voor onrustige slapers.
– Hansop is geschikt voor mensen met gedragsproblemen.
– Ook kinderen en volwassenen zonder incontinentieproblemen gebruiken een hansop.

Verschillende soorten hansops

ZorgMode heeft verschillende soorten hansops. De hansops zijn voor zowel dames als heren en zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen: lange of korte mouwen, lange of korte pijpen, met of zonder voetjes. Verder kan er gekozen worden voor vier verschillende stoffen: Jersey, Tricot, Badstof of Design.

Jersey is de dunste en luchtigste stof in het assortiment. Een iets dikkere stof is tricot en de warmste hansop is die van badstof. De Design hansop is een stof van gemiddelde dikte met een mooie print. Tot slot kan er, naast de ritssluiting op de rug, nog gekozen worden voor een extra ritssluiting bij het kruis. Uiteraard zijn er verschillende kleuren en maten

Hansop met ritssluiting op rug
De hansops zijn voorzien van een ritssluiting op de rug en extra ruimte voor incontinentiemateriaal. De rits is voorzien van een beleg. Hierdoor wordt voorkomen dat de rits direct met de huid in aanraking komt en dat er eventueel haren tussen de rits kunnen komen. De hansop voorkomt plukgedrag, uitkleden en smeren.

Hansop met ritssluiting op rug en in kruis
Er is een ritssluiting op de rug en een ritssluiting in het kruis. De ritssluiting in het kruis zorgt ervoor dat iemand snel en gemakkelijk verschoond kan worden. Let wel op de mogelijkheid dat de drager zelf de ritssluiting in het kruis zou kunnen openen. Ook deze ritssluitingen zijn voorzien van een beleg. Hierdoor wordt voorkomen dat de rits direct met de huid in aanraking komt en dat er eventueel haren tussen de rits kunnen komen. Ook is er voldoende ruimte voor eventueel incontinentie materiaal. De hansop voorkomt plukgedrag, uitkleden en smeren. 

Plukpak / smeerpak / hansop

Een ander woord voor hansop is: plukpak of smeerpak. De hansop wordt zo genoemd, omdat de drager niet kan plukken aan zijn/ haar ondergoed en incontinentiemateriaal wanneer hij of zij de hansop draagt.

Hansop kopen

Waar kun je een hansop kopen? ZorgMode is één van de (online) aanbieders van aangepaste kleding. Wij hebben een webshop waar je gemakkelijk en veilig aangepaste kleding kunt bestellen. Wij hebben een ruim assortiment aangepaste kleding (PDL). In onze webshop staat een omschrijving bij elk product. Mocht je toch nog vragen hebben of kom je er niet uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar!