PDL Kleding

Passiviteiten Dagelijks Leven kleding

PDL kleding - PDL staat voor Passiviteiten Dagelijks Leven

PDL kleding? PDL staat voor Passiviteiten van het Dagelijks Leven. PDL is een methode, bestaande uit een complex van handelingen, voorzieningen en maatregelen dat bijdraagt aan optimale begeleiding, verzorging of verpleging van ‘passieve’ patiënten. Deze patiënten zijn niet in staat tot het verrichten van activiteiten en hebben daarmee niet meer de mogelijkheid om zelf actief mee te werken tijdens dagelijkse verzorging en het aan- en uitkleden.

Waarom PDL kleding?

PDL kleding biedt uitkomst voor het aan- en uitkleden van een passieve bewoner. Het aan- en uitkleden verloopt meestal moeizaam. Dit kan veroorzaakt worden door bewegingsbeperkingen, pijn, psychische weerstand of te strakke kleding en niet rekbare kleding. De volgende problemen kunnen optreden bij het niet dragen van PDL kleding:
– Het omhoog schuiven van kleding;
– Het uittrekken van kleding op ongepaste tijden;
– Het plukken aan incontinentie materiaal (luiers voor volwassenen). 

PDL kleding biedt uitkomst

Zowel de bewoner als de zorgverlener worden met deze problemen geconfronteerd. Wil je bijvoorbeeld contracturen voorkomen? Bij problemen zoals contracturen en bewegingsbeperkingen kan specifieke PDL kleding uitkomst bieden. PDL kleding bij ZorgMode ziet er op het eerste gezicht uit als gewone kleding, maar is zo samengesteld en voorzien van speciale sluitingen, dat het aan- en uitkleden is vergemakkelijkt. Aangepaste kleding biedt ook de mogelijkheid dat mensen zich langer zelfstandig kunnen blijven aan- en uitkleden. Het verbetert je zelfredzaamheid en laat je eigenwaarde groeien.

Doel PDL kleding
PDL kleding heeft als doel om de cliënt en verzorgend personeel zo veel mogelijk te ontzorgen en de handelingen die bij het aan- en uitkleden komen kijken zo makkelijk mogelijk te maken. Door de speciale samenstelling en sluitingen wordt bijvoorbeeld het tillen van een bewoner zoveel mogelijk beperkt.

PDL en zorg
Steeds meer zorginstellingen maken gebruik van het PDL methode. Aangepaste kleding is hierin een belangrijk onderdeel. PDL kleding aanschaffen wordt daarom vaak geadviseerd door zorginstellingen of verpleeghuizen. ‘Passieve patiënten’ verblijven zowel op somatische afdelingen als op psychogeriatrische afdelingen van een verpleeghuis, in verzorgingshuizen, in instellingen voor verstandelijk gehandicapten en in de thuiszorg.

PDL kleding kopen

Waar kun je PDL kleding kopen. ZorgMode is één van de (online) aanbieders van PDL kleding. Wij hebben een webshop waar je gemakkelijk en veilig PDL kleding kunt bestellen. Wij hebben een ruim assortiment PDL kleding / aangepaste kleding. In onze webshop staat een omschrijving bij elk product. Mocht je toch nog vragen hebben of kom je er niet uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar!