Rolstoel Gebruikers

Rolstoelkleding | Rolstoeljas | Rolstoelcape | Rolstoel poncho

Wat zijn de voordelen van aangepaste kleding voor rolstoelgebruikers?​

Aangepaste rolstoelkleding, zoals een rolstoeljas, maakt het mogelijk dat mensen in een rolstoel comfortabel aan- en uitgekleed kunnen worden. De drager hoeft maar minimale inspanning te verlenen, omdat de kleding langs voren kan worden aangekleed. De drager hoeft minder te draaien en de kleding hoeft niet over het hoofd. ZorgMode heeft aangepaste kleding en PDL kleding dat speciaal is ontworpen voor mensen die langdurig in een zittende houding verkeren. Deze aangepaste kleding hebben subtiele aanpassingen op plekken waar dat echt nodig is. Ondanks de aanpassingen oogt de kleding als normale kleding. Onze rolstoel kleding is stijlvol, zo kan jij je zelfverzekerd en comfortabel voelen!

Voorbeeld subtiele aanpassingen
Wij bieden bijvoorbeeld pantalons aan die zijn uitgerust met een ritssluiting aan beide zijkanten van de broek waardoor de broek volledig opengeritst kan worden. Dit heeft veel voordelen bij het aan- en uitkleden van mensen. Daarnaast is dit ook ideaal voor mensen die bedlegerig zijn. De pantalons zijn speciaal ontworpen met een zitsnit. Een zitsnit wil zeggen dat er bij het maken van de aangepaste kleding rekening is gehouden met het dagelijks gebruik.

Voorbeeld producten met een zitsnit
Pantalons en wikkelrokken worden speciaal gemaakt voor mensen die in een rolstoel zitten. Bij de productie van deze aangepaste kleding is er al rekening gehouden met het feit dat de kleding vaak gedragen zal worden in zittende positie. Daarom is er bij een wikkelrok een ronding in het zitgedeelte gemaakt en bij een pantalon zijn de voor- en achterkant aangepast naar een zitsnit. Normaliter kom je in een zittende houding achter stof te kort en houd je aan de voorkant stof over. ZorgMode zorgt ervoor dat dit probleem verholpen wordt door de achterkant wat hoger te maken en aan de voorkant stof weg te laten.

Rolstoeljas, rolstoelcape of rolstoel poncho?

ZorgMode biedt stijlvolle rolstoeljassen, rolstoelcapes en rolstoel poncho’s aan. Wij vinden namelijk dat jij in elk seizoen er stijlvol mag uitzien! Ben je op zoek naar een stijlvolle en comfortabele rolstoeljas, rolstoelcape of rolstoel poncho? Bekijk hier onze ruime assortiment. Er zijn verschillende modellen, maten, kleuren en designs voor zowel dames als heren.

Rolstoeljas

De rolstoeljassen in onze webshop zijn speciaal op maat gemaakt voor rolstoelgebruikers. De achterkant van een rolstoeljas is met behulp van klittenbandsluiting in zijn geheel te openen. De rolstoeljas is hierdoor gemakkelijk langs de voorkant aan te trekken. De rits aan de voorkant kan helemaal open. Hierdoor is een rolstoeljas ook in twee stukken aan te kleden. Minder mobiele mensen kunnen deze jassen ook zelf aan- en uittrekken. Verder zijn de materialen licht en de armsgaten ruim. Mocht je specifieke eisen hebben, vraag dan naar de mogelijkheden. Voor de achterkant zijn er namelijk eventueel aanpasmogelijkheden.

Rolstoelcape en rolstoel poncho

De rolstoelcapes en rolstoelponcho’s in onze webshop houden je lekker warm. Ze zijn snel aan te trekken wanneer de rolstoelgebruiker naar buiten gaat. De poncho’s hebben voldoende ruimte rondom de hals en zijn van hoge kwaliteit. De rolstoelponcho’s zijn verkrijgbaar in een groot aantal diverse uitvoeringen, kleuren en maten. Een rolstoelponcho zonder mouwen is ook mogelijk. Dit is als het ware een cape en omvat het hele bovenlichaam, plus een stuk van de benen. 

De volgende opties zijn mogelijk:
Hals: met een ritssluiting of shawl kraag.
Model: met mouwen of zonder mouwen.
Maat: kort, lang en extra lang. Kort valt op de heupen. Lang volt op de knieën. Extra lang valt op de enkels.
Dikte: zomeruitvoering, enkele fleece laag of winteruitvoering, dubbele fleece laag.

Rolstoelkleding en rolstoeljassen kopen

Waar kun je rolstoelkleding en rolstoeljassen kopen? ZorgMode is één van de (online) aanbieders van aangepaste kleding. Wij hebben een webshop waar je gemakkelijk en veilig aangepaste kleding kunt bestellen. Wij hebben een ruim assortiment aangepaste kleding (PDL). Kijk hier op onze webshop. Wij hebben in de webshop een omschrijving staan bij al onze producten. Mocht je toch nog vragen hebben of kom je er niet uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar!